Topic outline

  • Εγχειρίδιο Σχολείου Βικιπαίδειας Μάθημα 5ο – 3η ημέρα 

    Αγορά, σελίδες συζήτησης και αλληλεπίδραση 5.2 Τι είναι η αγορά; 5.1 Τι είναι η σελίδα συζήτησης ενός λήμματος; 5.2 Τι είναι η σελίδα συζήτησης ενός χρήστη; Πώς υπογράφω στις σελίδες συζήτησης; 5.3 Γιατί πρέπει να απαντούμε ευγενικά και κόσμια στους άλλους χρήστες (πάντα εδώ πρέπει να αναφέρονται τα προβλήματα της γραπτής επικοινωνίας) 5.4 Τι κάνω αν κάποιος με προσβάλλει, βρίσει, μιλήσει ειρωνικά (σίγουρα δεν του απαντώ με το ίδιο ύφος) 5.5 Εάν χρειαστεί και όταν κατ’ επανάληψη με θίγει κάποιος χρήστης πρέπει να το αναφέρω στους διαχειριστές; 5.6 Τι είναι διαχειριστής και ποιες οι διαφορές του με τον απλό χρήστη; 

    Φραγή και σελίδες χρήστη 6.1 Τι είναι η φραγή; Ποιος μπορεί να την επιβάλλει και γιατί 6.2 Δεν δημιουργούμε πάνω από έναν λογαριασμό χρήστη. 6.3 Τι είναι το πρόχειρο χρήστη; 6.4 Τι είναι το αμμοδοχείο; 6.3 Μικρή επανάληψη και ανακεφαλαίωση , απορίες για ότι έχει ειπωθεί μέχρι τώρα. Προετοιμασία διδάσκοντα για το επόμενο μάθημα: Ασκήσεις για τους μαθητές : 

    Εγχειρίδιο Σχολείου Βικιπαίδειας Μάθημα 6ο - 3η ημέρα

     Εγκυκλοπαιδικότητα Αξιόπιστες τρίτες πηγές: 

    ✔ Σοβαρές πηγές στο διαδίκτυο (ιστοσελίδες ειδησεογραφικού τύπου, ιστοσελίδες πανεπιστημίων, ιστοσελίδες οργανισμών. ✔ Βιβλία ✔ Ακαδημαϊκά βιβλία ✔ Περιοδικά ✔ Ακαδημαϊκά περιοδικά ✔ Εφημερίδες ευρείας κυκλοφορίας Μη αξιόπιστες τρίτες πηγες:  Blogs  Δελτία τύπου  Περιθωριακές εργασίες Προσθήκη σημάνσεων 4.2 Προσθήκη {{πηγές}} 4.3 Προσθήκη {{βικιλεξικό}} 4.4 Προσθήκη {{διαγραφή}} (Για άμεση διαγραφή) – Προϋποθέσεις για την ενέργεια αυτή. 4.5 Λίστα παρακολούθησης (πώς επιλέγω λήμματα;) Προετοιμασία διδάσκοντα για το επόμενο μάθημα: Ασκήσεις για τους μαθητές :