Topic outline

  • Τύποι χρηστών:

    Στο diadikasies.gr υπάρχουν τρεις τύποι χρηστών: Οι απλοί χρήστες, οι διαχειριστές και οι γραφειοκράτες.

    Οι απλοί χρήστες, όπως εσείς, έχουν όλα τα βασικά δικαιώματα επί του περιεχομένου του diadikasies.gr εκτός από τη δυνατότητα της πλήρους διαγραφής λημμάτων και αρχείων, ωστόσο μπορούν να διαγράψουν το περιεχόμενο μιας σελίδας.

    Οι διαχειριστές έχουν όλες τις δυνατότητες του απλού χρήστη με επιπλέον δυνατότητα την πλήρη διαγραφή λημμάτων και αρχείων, τον αποκλεισμό χρηστών από το εγχείρημα μέχρι και δια παντός, την άρση αυτών των αποκλεισμών. Ο αποκλεισμός ενός χρήστη από το εγχείρημα γίνεται όταν αυτός δεν ακολουθεί τους κανόνες ή εισάγει σκόπιμα λανθασμένες πληροφορίες. Διαχειριστής μπορεί να γίνει κανείς κατόπιν αίτησης στους γραφειοκράτες (χονδρικά την τρίτη ομάδα χρηστών).

    Ανακατευθύνσεις

    Σε κάθε ΠΥ/Δ αντιστοιχεί ένας τίτλος βάσει του οποίου εισάγεται στο σύστημα. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις όπου εκτός του βασικού τίτλου μπορεί να είναι αποδεκτός και ένας εναλλακτικός. Σε αυτή την περίπτωση δημιουργούμε μία σελίδα η οποία λέγεται σελίδα ανακατεύθυνσης και όταν επιλεχθεί από τη διαδικασία αναζήτησης ανακατευθύνει στη σελίδα στόχο. Παραδείγματος χάριν στη βικιπαίδεια ο τίτλος “Γεώμηλο” μας οδηγεί στη σελίδα “Πατάτα”. Η ανακατεύθυνση δημιουργείται στην "επεξεργασία κώδικα". Κατ'αρχάς γράφουμε στην αναζήτηση τον επιθυμητό τίτλο, επιλέγουμε τον κόκκινο σύνδεσμο και μετά στη σελίδα που ανοίγει γράφουμε “#ΑΝΑΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ[[σελίδα στόχος]] και επιλέγουμε “ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ”

    Σελίδες αποσαφήνισης

    Οι σελίδες αποσαφήνισης αφορούν σε σελίδες που ένας τίτλος λήμματος μπορεί να αφορά σε πολλές διαφορετικές σελίδες με παρεμφερή τίτλο. Δείτε παράδειγμα σελίδας αποσαφήνισης στο diadikasies.gr και στη βικιπαίδεια.


    Σημειώσεις για καλύτερη χρήση του diadikasies.gr

              

    1.   Μη διστάζετε να κάνετε δοκιμές στο diadikasies. Δεν υπάρχουν επικίνδυνες επεξεργασίες, όλα μπορούν εύκολα να διορθωθούν. Στο diadikasies.gr η μόνο επικίνδυνη συνεισφορά είναι η μη συνεισφορά.
    2. Ανοίγουμε το diadikasies σε δύο ή και τρία παράθυρα. Η εργασία μας έτσι διευκολύνεται σε μεγάλο βαθμό ( η διαδικασία εισαγωγής γίνεται μία φορά)

    3. Προτιμάτε τον φυλλομετρητή chrome ή mozilla για περισσότερη συμβατότητα

    4. Να προσέχετε να είστε συνδεδεμένοι για κάθε εργασία που κάνετε (όταν είστε συνδεδεμένοι φαίνεται το ψευδώνυμο σας στο πάνω μέρος της σελίδας). Εάν δεν είστε συνδεδεμένοι εμφανίζεται ένας αριθμός του τύπου π.χ. “188.4.160.110”.

    5. Να πραγματοποιείτε κάθε φορά ένα μικρό μέρος της εργασίας που κάνετε. Κατόπιν να επιλέγετε την διαδικασία αποθήκευσης (δείτε στο ξεχωριστό κεφάλαιο Αποθήκευση). Με αυτόν τον τρόπο διακινδυνεύετε λιγότερο να χάσετε δουλειά που έχετε κάνει από τυχόν δυσλειτουργία του υλισμικού (hardware) ή λογισμικού (software).

    6. Η επιλογή “συνεισφορές" είναι από τις καλύτερες που έχουμε για τον έλεγχο της εργασίας που έχουμε κάνει, ειδικά στα πρώτα μας βήματα στο diadikasies. Δείτε στις επιλογές χρήστη για περισσότερες λεπτομέρειες.

    7. Κάθε συνεισφορά σας στο diadikasies οσοδήποτε μικρή κι αν είναι (ακόμη κι η προσθήκη ενός κόμματος στο κείμενο) είναι χρήσιμη και απαραίτητη και σίγουρα πολλές μικρές συνεισφορές που γίνονται συστηματικά και επί καθημερινής βάσης μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

    Εξωτερικοί σύνδεσμοι

    • Βασικές οδηγίες για διάφορα θέματα εδώ.
    • Όλες οι οδηγίες και τα video που βρίσκονται μέσα στο diadikasies εδώ.
    • Δείτε βίντεο με μαθήματα για τη βικιπαίδεια η οποία βασίζεται στο ίδιο λογισμικό και η φιλοσοφία της είναι παρόμοια με το diadikasies.gr εδώ .
    • Δείτε εδώ την πολιτική ιδιωτικού απορρήτου του diadikasies.