Topic outline

  • Εφόσον  δημιουργήσατε τον σκελετό του λήμματός στο diadikasies είναι η ώρα να κάνετε την εισαγωγή των πληροφοριών που αφορούν στην ΠΥ/Δ:

    Στον πρότυπο σκελετό του κενού περιεχομένου λήμματός σας υπάρχουν οι παρακάτω επιλογές:

    1. Επίσημο τίτλο της υπηρεσίας, (ελεύθερο κείμενο, εισάγεται μέσω της αναζήτησης)

    2. Συνοπτική περιγραφή, (ελεύθερο κείμενο, εισάγεται μέσω της «επεξεργασίας»)

    3. Σχετική νομοθεσία στην οποία στηρίζεται,

    4. Δικαιολογητικά (πίνακας με τα απαραίτητα έντυπα ή/και ηλεκτρονικές φόρμες, με υποδείγματα)

    5. Διαδικασίες (πίνακας με τις διαδικασίες παροχής της βήμα-βήμα)

    6. Τυχόν συναρμόδιες διοικητικές μονάδες,

    7. Έντυπα με τα οποία παρέχεται στον τελικό χρήστη με υποδείγματα και

    8.  Μητρώα που τηρούνται για την παροχή της.

    Σημαντικές παρατηρήσεις:

    Η ΠΥ/Δ εισάγεται από το ειδικό πρόγραμμα εισαγωγής λημμάτων.

    Η ΠΥ/Δ μεταβάλλεται και διαγράφεται από την επιλογή «επεξεργασία».

    Ανάλυση των παραπάνω επιλογών:

    1. Επίσημος Τίτλος παρεχόμενης υπηρεσίας/διαδικασίας (ΠΥ/Δ)

    • Ο τίτλος της ΠΥ/Δ θα πρέπει να είναι γραμμένος σε πεζά γράμματα ενώ κεφαλαία θα είναι μόνο τα αρχικά γράμματα των λέξεων εφόσον δεν είναι σύνδεσμοι και άρθρα. (παράδειγμα εδώ).
    • Ο τίτλος θα πρέπει να προκύπτει από τη νομοθεσία και όχι από τη συνήθη χρήση του.
    • Κάθε πιθανός εναλλακτικός τίτλος μπορεί να εισάγεται στο σύστημα με τη διαδικασία ανακατεύθυνσης όπως περιγράφεται στο κεφάλαιο «Ανακατευθύνσεις».  
    • Πληκτρολογούμε τον επιθυμητό τίτλο στην «Αναζήτηση».  Εάν το σύστημα δεν βρει ίδιο λήμμα με αυτόν τον τίτλο, θα εμφανιστεί με κόκκινο σύνδεσμο οπότε προχωράμε στο επόμενο βήμα (όπως εδώ).
    • Το επόμενο βήμα είναι η επιλογή του κόκκινου συνδέσμου οπότε το σύστημα μας εισάγει κατευθείαν στη ρουτίνα δημιουργίας λήμματος.
    • Εάν εμφανιστεί το λήμμα με αυτόν τον τίτλο με μπλε σύνδεσμο σημαίνει ότι το λήμμα υπάρχει ήδη, οπότε επιλέγουμε άλλο λήμμα για εισαγωγή στο diadikasies. Επίσης το diadikasies στην περίπτωση που δεν βρει ακριβώς τον τίτλο θα μας εμφανίσει αποτελέσματα στα οποία ο τίτλος εμπεριέχεται στο κείμενο τους με μπλε συνδέσμους .(παράδειγμα εδώ).
    • Ο τίτλος εισάγεται μέσω της αναζήτησης.

    2. Συνοπτική περιγραφή

    Αποτελεί έναν περισσότερο ανεπτυγμένο και αναλυτικό τίτλο (προαιρετικό). Η συνοπτική περιγραφή εισάγεται και μεταβάλλεται στο diadikasies.gr με "επεξεργασία" και "επεξεργασία κώδικα" με ελεύθερο κείμενο. Προσθέστε την και πατήστε «Δημοσίευση»

    3. Σχετική νομοθεσία

    Αφορά στην τυχόν νομοθεσία, προεδρικό διάταγμα, εγκύκλιο, κανονιστική πράξη, απόφαση συμβουλίων (δημοτικών, περιφερειακών ή άλλων) και κάθε τεκμηρίωση που διέπει την ΠΥ/Δ (υποχρεωτικό).  Η νομοθεσία εισάγεται  και μεταβάλλεται με «επεξεργασία» και «επεξεργασία κώδικα». Προσθέστε "Σχετική νομοθεσία" και επιλέξτε «Δημοσίευση».

    4. Δικαιολογητικά (Πίνακας με τα απαραίτητα έντυπα ή/και ηλεκτρονικές φόρμες, με υποδείγματα)

    (Η εισαγωγή δεδομένων, όπως σε όλους τους πίνακες, γίνεται με διπλό κλικ στην «επεξεργασία»)

    Εδώ εισάγουμε το κάθε βήμα μεταξύ του συναλλασσόμενου και της Υπηρεσίας καθώς και το καθεστώς που διέπει τη συναλλαγή (Κατάθεση από τον αιτούντα/αυτεπάγγελτη αναζήτηση). Εάν η ΠΥ/Δ είναι εσωτερική διαδικασία συνήθως αυτό το πεδίο δεν συμπληρώνεται.  Το πεδίο αυτό εισάγεται ως ελεύθερο κείμενο. Μπορεί να μεταβληθεί με «επεξεργασία» και «επεξεργασία κώδικα»

    5. Διαδικασίες (Πίνακας με τις διαδικασίες υλοποίησης  της ΠΥ/Δ βήμα-βήμα.)

    (Η εισαγωγή δεδομένων, όπως σε όλους τους πίνακες, γίνεται με διπλό κλικ στην «επεξεργασία»)

    Εδώ εισάγουμε μία προς μία τις διαδικασίες που πραγματοποιεί η Υπηρεσία για να ολοκληρωθεί μία ΠΥ/Δ. Υπάρχουν έξι επιλογές 

    • Βήματα διαδικασίας (απαραίτητο βήμα όπου περιγράφουμε ένα ένα τα βήματα για την υλοποίηση)
    • Θεσμικό Πλαίσιο- Διοικητική πρακτική (τυχόν θεσμικό πλαίσιο ή διοικητική πρακτική που αφορά στο συγκεκριμένο βήμα) - Προαιρετικό εφόσον όλα τα βήματα καλύπτονται ενιαία από μία νομοθεσία)
    • Εμπλεκόμενος Αρμόδιος (τυχόν εμπλεκόμενος αρμόδιος, αν δεν υπάρχει δεν συμπληρώνεται)
    • Χρόνος διεκπεραίωσης για κάθε βήμα- Εάν υπάρχει προσδιορισμένος έστω και κατά προσέγγιση χρόνος υλοποίησης

      Τα πεδία αυτά συμπληρώνονται με «επεξεργασία» από τον προεπιλεγμένο πίνακα με διπλό κλικ.  Οι γραμμές του πίνακα μπορούν να επιλεχθούν και διαγραφούν. Αν δεν συμπληρώνονται όλα τα πεδία του πίνακα μπορείτε να διαγράψετε τα εναπομείναντα κενά.

    6. Τις τυχόν συναρμόδιες διοικητικές μονάδες

    Αφορά σε όλες τις υπηρεσίες που τυχόν εμπλέκονται στην ολοκλήρωση της ΠΥ/Δ. Μπορεί να είναι άλλα τμήματα, Διευθύνσεις της ίδιας υπηρεσίας ή άλλες υπηρεσίες. Συμπληρώνεται με το πρόγραμμα εισαγωγής λημμάτων με ελεύθερο κείμενο ή και μεταβάλλεται με τις επιλογές «Επεξεργασία» και «Επεξεργασία κώδικα»

    7. Τα έντυπα με τα οποία παρέχεται στον τελικό χρήστη με υποδείγματα.

    Αφορά στα έντυπα που δημιουργεί η ΠΥ/Δ όσον αφορά τον τελικό αποδέκτη της. Συμπληρώνεται με το πρόγραμμα εισαγωγής λημμάτων με ελεύθερο κείμενο ή και μεταβάλλεται με τις επιλογές «Επεξεργασία» και «Επεξεργασία κώδικα».

    8. Τα μητρώα που τηρούνται για την παροχή της.

    Αφορά στην καταχώρηση κάθε αρχείου που τυχόν ενημερώνεται είτε αυτό είναι χειρόγραφο είτε ηλεκτρονικό με την ολοκλήρωση της ΠΥ/Δ. Συμπληρώνεται με το πρόγραμμα εισαγωγής λημμάτων με ελεύθερο κείμενο ή και μεταβάλλεται με τις επιλογές «Επεξεργασία» και «Επεξεργασία κώδικα»

    Εξωτερικοί σύνδεσμοι