Topic outline

  • Όταν βρισκόμαστε στην προβολή ενός λήμματος υπάρχουν οι παρακάτω επιλογές όσον αφορά την επεξεργασία της, οι οποίες βρίσκονται πάνω από τον κεντρικό τίτλο (για παράδειγμα δείτε τη σελίδα εδώ). Ξεκινώντας από αριστερά:

    1. «Σελίδα»: Αυτή η επιλογή μας γυρίζει στην αρχική, και από αυτόματη μέριμνα, επιλεγμένη κατάσταση ανάγνωσης μίας σελίδας

    2. «Συζήτηση»: Αυτή η επιλογή μας πηγαίνει στη σελίδα συζήτησης του λήμματος όπου μπορούμε να διατυπώσουμε τη γνώμη μας για το περιεχόμενο του λήμματος σε επίπεδο αντιρρήσεων ή προτάσεων για προσθήκες ή οτιδήποτε άλλο αφορά το λήμμα.

    3. «Ανάγνωση»: Μάς πηγαίνει όπως και η επιλογή "Σελίδα" στην ανάγνωση της σελίδας.

    4. «Επεξεργασία»: Μας δίνει τη δυνατότητα να επεξεργαστούμε την τρέχουσα σελίδα με το εξελιγμένο περιβάλλον ενός επεξεργαστή κειμένου. Είναι ο προτεινόμενος τρόπος επεξεργασίας στο diadikasies.gr κυρίως για τις αλλαγές εφόσον έχει κατασκευαστεί το λήμμα.

    5. «Επεξεργασία κειμένου»: Το παλιό περιβάλλον της βικιπαίδειας, περισσότερο πρωτόγονο και με εντολές που θυμίζουν γλώσσα προγραμματισμού. Είναι χρήσιμη επιλογή μόνο στις σελίδες συζήτησης όπου δεν παρέχεται άλλη επιλογή.

    6. «Προβολή ιστορικού»: Χρήσιμη επιλογή όπου παρέχονται πληροφορίες για όλο το ιστορικό του λήμματος όπως: πότε κατασκευάστηκε, από ποιον χρήστη, ενδεχομένως πότε μεταβλήθηκαν πληροφορίες του λήμματος με πλήρη ανάλυση του μεγέθους της πληροφορίας που προστέθηκε ή αφαιρέθηκε.

    7. Αστεράκι χρωματισμένο ή όχι (ενεργοποιεί την παρακολούθηση ενός λήμματος): Αριστερά από την επιλογή “περισσότερα” και δεξιά από την επιλογή “Προβολή ιστορικού" εμφανίζεται ένα αστεράκι το οποίο εάν είναι άδειο από χρώμα υποδηλώνει ότι το λήμμα δεν βρίσκεται στη λίστα παρακολούθησής μας. Εάν το αστεράκι έχει μπλε χρώμα σημαίνει ότι το λήμμα βρίσκεται στη λίστα παρακολούθησης. Η λίστα παρακολούθησης είναι μία λίστα για κάθε χρήστη που επισημαίνει ένα λήμμα ως προτιμητέο σε κάθε αλλαγή που τυχόν θα γίνει. Σε κάθε στιγμή από την επιλογή λίστα παρακολούθησης  στις επιλογές χρήστη μπορούμε να έχουμε ανά πάσα στιγμή μία λίστα που τυχόν έγινε στα προεπιλεγμένα λήμματα.

    Στην επιλογή «περισσότερα» υλοποιούνται τα παρακάτω:

    1. «Μετακίνηση»: με την επιλογή αυτή μπορούμε να μετονομάσουμε τον τίτλο ενός λήμματος. Το σύστημα αυτόματα θα δημιουργήσει μία ανακατεύθυνση με τον παλιό τίτλο να ανακατευθύνει στον καινούργιο. Δείτε εδώ βίντεο για τη μετακίνηση (μετονομασία) λήμματος.

    Στους διαχειριστές και όχι στους απλούς χρήστες εμφανίζονται δύο ακόμη επιλογές που αφορούν στη διαγραφή ενός λήμματος και στην τυχόν προστασία του από επεξεργασίες. Οι επιλογές αυτές είναι η πλήρης διαγραφή σελίδας (και του τίτλου) και η δυνατότητα κλειδώματος της σελίδας ώστε να τροποποιείται μόνο από διαχειριστές.

    Επιλογές αρχικής σελίδας

    Στην αρχική σελίδα, στην οποία μπορούμε να βρεθούμε ανά πάσα στιγμή και από οποιοδήποτε σημείο επιλέγοντας τον λογότυπο του diadikasies.gr έχουμε τις παρακάτω επιλογές:

    Πρόσφατες αλλαγές: Παίρνουμε μία λίστα όλων των αλλαγών από όλους τους χρήστες που έχουν γίνει πρόσφατα με λεπτομέρειες για την ώρα, μέγεθος και χρήστη που έκανε την αλλαγή

    Όταν επιλέξουμε “Πρόσφατες αλλαγές” έχουμε επιπλέον επιλογές εκ των οποίων σημαντικότερη όλων είναι η «Κατάλογος νέων σελίδων» η οποία μας εμφανίζει λίστα των τελευταίων εισαχθέντων λημμάτων.