Topic outline

  • Από τη στιγμή που βρισκόμαστε συνδεδεμένοι είναι διαθέσιμες οι παρακάτω επιλογές:


    1. Πάνω αριστερά εμφανίζεται το όνομα χρήστη με το οποίο είμαστε συνδεδεμένοι. Εάν στο σημείο αυτό δεν βρίσκεται το όνομα χρήστη που έχουμε επιλέξει αλλά ένας αριθμός του τύπου 77.49.216.47  σημαίνει ότι δεν είμαστε συνδεδεμένοι και κάθε επεξεργασία που κάνουμε θα χαθεί.

    2. Επιλέγοντας το «όνομα χρήστη» (το δικό σας όνομα στην προκειμένη περίπτωση): εάν έχει κόκκινο χρώμα θα μεταβούμε σε επεξεργασία κώδικα και θα μας προταθεί η σελίδα χρήστη (δείτε σελίδες συζήτησης και σελίδες χρήστη παρακάτω), εάν έχει μπλε θα εμφανιστεί η δική μας σελίδα χρήστη που προφανώς ήδη έχουμε φτιάξει. Η σελίδα αυτή μπορεί να έχει πληροφορίες για εμάς όπως ένα βιογραφικό με έμφαση στις πληροφορίες που αφορούν στη συμμετοχή στο εγχείρημα (diadikasies).

    3. Επιλέγοντας «Συζήτηση» θα εμφανιστεί η σελίδα συζήτησης σας (δείτε σελίδες συζήτησης)

    4. Επιλέγοντας «Το πρόχειρο μου» θα εμφανιστεί ειδική σελίδα που έχει κάθε χρήστης και χρησιμεύει ως πρόχειρη σελίδα πειραματισμών. Εάν έχει κόκκινο χρώμα σημαίνει ότι δεν την έχετε ετοιμάσει ακόμη, πατώντας τον κόκκινο σύνδεσμο μπορείτε να τη δημιουργήσετε.

    5. Επιλέγοντας «Προτιμήσεις» εμφανίζεται σελίδα όπου μπορείτε να παραμετροποιήσετε τον τρόπο εμφάνισης του diadikasies, να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης σας, το email που δηλώσατε στην αρχική εγγραφή σας και αλλά χαρακτηριστικά που αφορούν την εν γένει αλλληλεπίδρασή σας με diadikasies

    6. Επιλέγοντας «Beta» βρίσκεστε στις επιλογές της beta έκδοσης του diadikasies. (δεν συνιστάται η επιλογή αυτή)

    7. Επιλέγοντας «Λίστα παρακολούθησης» εμφανίζεται λίστα προεπιλεγμένων λημμάτων από εμάς τα οποία εμφανίζονται εφόσον έχει γίνει οποιαδήποτε αλλαγή σε αυτά από οποιονδήποτε χρήστη. Είναι ο καλύτερος τρόπος να ελέγχουμε τα λήμματα που μας ενδιαφέρουν. Τα λήμματα που κατασκευάζουμε μπαίνουν αυτόματα στη λίστα παρακολούθησης μας. Ένα λήμμα μπαίνει στη λίστα παρακολούθησης από τις επιλογές χρήστη.

    8. Επιλέγοντας «Συνεισφορές» εμφανίζεται μία λίστα, ταξινομημένη κατά ημερομηνία, όπου εμφανίζεται από πάνω προς τα κάτω όλες οι συνεισφορές που έχουμε κάνει μέχρι τώρα στο diadikasies.gr

    9. Επιλέγοντας «Αποσύνδεση» αποσυνδεόμαστε από το diadikasies.gr. Μη ξεχνάτε να κάνετε αποσύνδεση μόλις τελειώσετε την εργασία σας ειδικότερα αν βρίσκεστε σε κοινόχρηστο υπολογιστή.

    Είδη σελίδων

    Στο diadikasies εκτός από τα λήμματα που αφορούν στις ΠΥ/Δ υπάρχουν και οι παρακάτω σελίδες:

    Πρόχειρο χρήστη: είναι μία σελίδα που διαθέτει κάθε χρήστης για να πειραματιστεί. Εδώ μπορούμε να δοκιμάσουμε τα πάντα, να τα αποθηκεύσουμε και να δούμε πώς λειτουργούν. Η επιλογή αυτή παρέχεται στις επιλογές Χρήστη, είναι αρχικά με κόκκινο σύνδεσμο και μόλις δημιουργηθεί γίνεται μπλε

    Σελίδα συζήτησης λήμματος. Είναι μία σελίδα που συνοδεύει κάθε λήμμα, ανήκει στις επιλογές της σελίδας και μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε για κάθε συζήτηση που κάνουμε σε σχέση με το περιεχόμενο του. Εδώ μπορείτε να συζητήσετε με άλλους χρήστες τυχόν προβλήματα που έχετε με το περιεχόμενο λημμάτων. Πρέπει να σημειωθεί ότι εδώ είναι διαθέσιμη μόνο η επεξεργασία κώδικα και για να ταυτοποιήσετε την ταυτότητα σας στο τέλος του κειμένου που γράφετε θα πρέπει να εισάγετε τέσσερις περισπωμένες (το πλήκτρο shift και το πλήκτρο αριστερά από το «1»). Οι περισπωμένες εμφανίζονται έτσι: ~~~~ . Μετά πατάτε «αποθήκευση» (κάτω αριστερά) και αμέσως μετά το όνομα σας και η ώρα θα εμφανιστούν στο τέλος του κειμένου που γράψατε.

    Σελίδα συζήτησης χρήστη: Η λογική της είναι ίδια σε όλα με τη σελίδα συζήτησης λήμματος μόνο που αφορά σε συζητήσεις μεταξύ χρηστών. Ως επιλογή ανήκει στις επιλογές χρήστη.

    Εξωτερικοί σύνδεσμοι

    • Δείτε εδώ βίντεο με τις επιλογές χρήστη, και τα είδη σελίδων συζήτησης.