1.1.4 - Escape Codes (κώδικες διαφυγής)

Εάν χρησιμοποιούνται εισαγωγικά για να καθορίσετε την αρχή και το τέλος της του κειμένου που θέλετε να εμφανίσετε, πώς εμφανίζετε ένα σύνολο διπλών εισαγωγικών; Για παράδειγμα:

>>> print("I want to print a double quote " for some reason.")

Αυτός ο κώδικας δεν λειτουργεί. Ο υπολογιστής εξετάζει τα εισαγωγικά στη μέση της συμβολοσειράς και πιστεύει ότι είναι το τέλος του κειμένου. Τότε δεν έχει ιδέα τι να κάνει με ότι ακολουθεί.

Είναι απαραίτητο να πούμε στον υπολογιστή ότι θέλουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το μεσαίο εισαγωγικό ως κείμενο, όχι ως εισαγωγικό που τελειώνει τη συμβολοσειρά . Αυτό είναι εύκολο, με εισαγωγή του συβόλου backslash μπροστά από τα εισαγωγικά για να πείτε στον υπολογιστή ότι είναι μέρος μιας συμβολοσειράς, και όχι χαρακτήρας που τερματίζει μια συμβολοσειρά. Για παράδειγμα:

>>> print("I want to print a double quote \" for some reason.")

Αυτός ο συνδυασμός των δύο χαρακτήρων \" αποκαλείται κώδικας διαφυγής. Σχεδόν κάθε γλώσσα τους έχει. Επειδή η ανάστροφη κάθετος χρησιμοποιείται ως μέρος ενός κώδικα διαφυγής, η ίδια η ανάστροφη κάθετος πρέπει να διαφεύγεται οταν θέλουμε να την εμφανίσουμε. Για παράδειγμα, ο κώδικας αυτός δεν λειτουργεί σωστά:

>>> print("The file is stored in C:\new folder")

Γιατί; Επειδή η \n είναι ένας κώδικας διαφυγής. Για να εκτυπώσετε την ανάστροφη κάθετο είναι απαραίτητο να την προστατεύσετε έτσι:

>>> print("The file is stored in C:\\new folder")


What is a “Linefeed”? Try this example:

>>> print("This\nis\nmy\nsample.")

Η έξοδος από αυτήν την εντολή είναι:

This
is
my
sample.

Το \n είναι ένα linefeed. Μετακινεί το "δρομέα" όπου ο υπολογιστής θα εμφανίσει το κείμενο σε μια νέα γραμμή. Ο υπολογιστής αποθηκεύει στη μνήμη του όλο το κείμενο σε μια μεγάλη μεγάλη γραμμή. Ξέρει να εμφανίζει το κείμενο σε διαφορετικές γραμμές λόγω της τοποθέτησης χαρακτήρων \n.