Bitmap data

Τα bitmap data (δεδομένα) είναι μια Array που χαρτογραφεί (maps ) τέσσερις αριθμούς σε κάθε εικονοστοιχείο - pixel στην εικόνα: r, g, b, a, όπου r, g, b είναι ακέραιες τιμές από 0 έως 255 που περιγράφουν το κόκκινο, το πράσινο και το μπλε αντίστοιχα. και α, η οποία είναι τιμή «άλφα» μεταξύ 0 και 255 στην οποία το 0 είναι διαφανές -transparent και το 255 είναι εντελώς αδιαφανές -opaque.

Δεδομένου ότι υπάρχουν τέσσερα στοιχεία στην Array για κάθε εικονοστοιχείο,  η συνολική Array θα περιέχει 4 φορές περισσότερα στοιχεία από τα εικονοστοιχεία στην εικόνα.

Στο πρώτο pixel τα  "red data" είναι τα  data[0], στο δεύτερο pixel τα  "red data" είναι τα data[4], κλπ.. 

Ακολουθεί ένα διάγραμμα που μπορεί να σας βοηθήσει. Πρόκειται για προσέγγιση της γαλλικής σημαίας σε εννέα εικονοστοιχεία- pixels, ως bitmap. Υπάρχουν εννέα εικονοστοιχεία, το καθένα με τέσσερα στοιχεία της λίστας JavaScript imgArr[] για να περιγράψει την εμφάνισή τους, 36 στοιχεία δεδομένων συνολικά. Έτσι, για παράδειγμα, για να αλλάξετε το χρώμα του άνω-δεξιά εικονοστοιχείου σε μπλε χρώμα, θα αλλάζετε το imgArr [8] στο μηδέν και το imgArr [10] σε 255.

french-flag-bitmap