Changing, Adding and Deleting properties

Μπορούμε να χειριστούμε οποιαδήποτε ιδιότητα ενός αντικειμένου JavaScript.

Για να αλλάξουμε - change μια ιδιότητα - property, χρησιμοποιούμε τον τελεστή εκχώρησης - assignment operator.

Για παράδειγμα για το αντικείμενο μας:

var darkChoco = { cacao:”80%”, milk:”0%”, grams:100 };

Αν γράψουμε

darkChoco. milk = “10%”;

αλλάζουμε την ιδιότητα από "0%" σε "10%".

Τι νομίζετε ότι θα συμβεί εάν γράψουμε darkChoco["milk"]= "50%" ? Try it in the console.log();

Απάντηση:

Η νέα τιμή του milk θα είναι "50". Όταν χρησιμοποιούμε τον τελεστή εκχώρησης σε ένα αντικείμενο, μπορούμε να αλλάξουμε οποιαδήποτε από τις ιδιότητές του. Έτσι, σε αυτή την περίπτωση, άλλαξαμε "0%" σε "50%".

Για να προσθέσουμε - add  μια ιδιότητα σε ένα αντικείμενο, γράφουμε απλώς ένα νέο όνομα: ζεύγος τιμών. Για παράδειγμα, εάν ήθελα να προσθέσω την ιδιότητα sugar : "10%" Θα έγραφα:

darkChoco.sugar = "10%"

Επιπλέον, μπορούμε να διαγράψουμε - remove τις ιδιότητες αντικειμένου. Αυτό γίνεται χρησιμοποιώντας τον τελεστή διαγραφής - delete operator.

Pαράδειγμα:

delete darkChoco.milk;

Άσκηση

  1. Έχουμε ανεβάσει το αρχείο 62.js στον WEB server. Η URL είναι https://cnc-wp1.ellak.gr/vasilisNameWEB2/JSvasilis/62.js. Αντιγράψτε αυτήν τη διεύθυνση URL και επικολλήστε την στο πρόγραμμα περιήγησής σας για να δείτε τι περιλαμβάνει αυτό το αρχείο.
  2. Ανοίξτε τον επεξεργαστή κώδικα, δημιουργήστε ένα νέο αρχείο και αποθηκεύστε το ως exersice06.2.04.html στον φάκελο "yourNameWEB2JS".
  3. Προσθέστε έναν σύνδεσμο στο αρχείο js στον κώδικα HTML
  4. Χρησιμοποιώντας τη θεωρία που συζητήσαμε εδώ, αλλάξτε, προσθέστε και διαγράψτε τμήματα του αρχείου. Η έξοδος του προγράμματος περιήγησης πρέπει να είναι όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα:

Λύση: