Džoker u rukavu

Džoker u rukavu

by fredmor dmor -
Number of replies: 0

Bila je subota, pola dva iza ponoći, a ja sam trebao spavati. Imao sam trening za polumaraton u sedam ujutro. Ali tijelo nije htjelo surađivati. Mozak mi je radio kao stari frižider – glasno, bezveze i bez ikakvog reda.

Ležao sam, buljio u strop i osjećao onaj poznati nemir. Znate onaj osjećaj kad vam je i dosadno i napeto u isto vrijeme? Kao čekanje u redu na šalteru. Grozno.

Uzeo sam mobitel. Prvo sam provjerio vijesti – sve isto. Onda društvene mreže – svi savršeni. Onda sam sletio na neki forum gdje su ljudi pričali o online igrama. Netko je spomenuo neki automatski potez, neki sistem, nešto o povratku igrača. Nisam ni pola toga razumio.

Ali jedna stvar me zaintrigirala. Tip je napisao: "Nije bitno koliko često igraš, bitno je kad uđeš."

Te su mi riječi ostale u glavi. Kad uđeš. Kao da otvaraš vrata u drugoj minuti, a ne u prvoj. Kao da osjetiš da je trenutak pravi.

I tako sam, sav lud, upisao u pretraživač prvu stvar koja mi je pala na pamet. I završio na https://vavada.solutions/hr/ .

Nisam ni planirao igrati. Samo sam htio vidjeti izgleda li stranica ozbiljno. Izgledala je – čist dizajn, brze igre, onaj osjećaj da nije previše napadno. Registracija je trajala možda minutu. Uzeo sam onaj bonus za prvi depozit, bez puno razmišljanja.

Stavio sam 300 kuna. To je cijena jedne večere u restoranu. Ako propadne, propadne. Nisam se nadao ničemu.

Krenuo sam sa ruletom. Ne onim kompliciranim, francuskim, s onom matematikom koja mi ide na živce. Običan europski rulet. Crveno-crno. Jednostavno. Glupo. Ali opušta me.

Prvih deset minuta – ništa. Gubio sam 20, dobio 30, gubio 50, dobio 10. Vrtio sam se u mjestu. Pas mi je skočio na krevet, gurnuo nogom, nije me zanimalo. Bio sam u onom čudnom stanju između dosade i nade.

Onda sam odlučio promijeniti igru.

Prešao sam na jedan slot s voćkama. Znam, zvuči smiješno. Ali imao je jednu stvar – "bonus kolo" koje se aktivira nakon tri trešnje.

Vrtio sam. I ništa.

I ništa.

I onda – trešnja. Druga trešnja. Treća?

Treća.

Ekran je promijenio boju. Muzika je postala brža, skoro pa iritantna. I odjednom sam ušao u onaj mod gdje ne birate vi – birate vi. Pojavilo se deset zlatnih novčića na ekranu. Svaki s brojem. Jasno mi je bilo da trebam odabrati tri.

Prvi novčić – 400 kuna.

Drugi novčić – 850 kuna. Srce je počelo jače kucati. Treći novčić – 1.200 kuna. Zbrojio sam u glavi. Nije išlo. Prst mi je drhtao.

Odabrao sam četvrti novčić. Nisam smio stati. I iskočilo je – 2.500 kuna.

Sjećam se tog trenutka savršeno. Kazaljka na satu bila je 02:47. Pas je prestao hrkati. Ja sam sjedio u mraku, s jedinim svjetlom s ekrana, i brojka je rasla. Konačni iznos iz bonus kola? 4.950 kuna.

Nisam vjerovao.

Prva misao: "Povuci sad, budalo." Druga misao: "Još jedan okret, možda bude više." Treća misao: "Sjeti se onog tipa s foruma. Kad uđeš, izađi."

Izašao sam.

Povukao sam 4.500 kuna na karticu. Ostavio sam 450 da se igram kad mi dođe. Nisam htio biti pohlepan. Pohlepa ubija zabavu.

Sljedećeg jutra na treningu sam trčao kao da imam krila. Legao sam u krevet u četiri, ustao u šest, ali sam bio budniji nego ikad. Moji prijatelji iz trkačke grupe pitali su me zašto sam tako raspoložen.

Rekao sam im istinu. Nisu mi vjerovali.

Jedan je rekao: "Ma daj, to ne funkcionira tako."

Drugi je dodao: "Izvukao si se jednom, to je to."

Možda je u pravu. Možda sam samo imao sreće. Ali znate što? Nije me briga.

Jer tih 4.500 kuna nije promijenilo moj život. Ali jest promijenilo moje subotnje popodne. Platio sam si dobre tenisice za trčanje, onakve koje sam gledao mjesecima. I jedan dobar ručak sa curom. Bez grižnje savjesti.

I dalje igram povremeno. Otvorim https://vavada.solutions/hr/ , stavim onih 450 kuna što su ostali, i vrtim polako. Bez pritiska. Bez nade da ću postati milijunaš. Samo onaj mali osjećaj – tko zna, možda danas, možda nikad.

Zadnji put sam izgubio sve u roku od dvadeset minuta. Nisam bio ljut. Samo sam slegnuo ramenima i ugasio mobitel.

Jer ja sada znam nešto što prije nisam znao. Ne igraš da bi dobio. Igraš da bi osjetio onu milisekundu prije nego što se kolo zaustavi. Onu sekundu kad je sve moguće.

I ako dobiješ – super. Ako ne dobiješ – opet super. Jer si bar osjetio nešto. A u ovom dosadnom, sivom svijetu odraslih obaveza, to je već puno.

I eto, to je moja priča. Bez zmajeva, bez misterija. Samo jedan umoran čovjek, jedan mobitel i https://vavada.solutions/hr/ u dva ujutro.

Tenisice su super, btw. I dalje mirišu na nove.