Təsadüfən tapdığım həyəcan və mənə verdiyi dərs

Təsadüfən tapdığım həyəcan və mənə verdiyi dərs

by fredmor dmor -
Number of replies: 0

Mənim adım Elnur, 34 yaşım var. Gündüzlər marketinq şirkətində çalışıram, axşamlar isə adətən kitab oxuyuram və ya seriallara baxıram. Düzdür, maraqlı həyat deyil, amma mənə rahat idi. Keçən ay işlə bağlı çox yorucu bir dövr keçirdim - layihə təslim etməli idim, müştərilər dəyişiklik istəyirdi, komandam isə axıra kimi özünü göstərmirdi. Evə gəlib özümü tamamilə boş hiss edirdim. Nə kitab oxumağa həvəsim var idi, nə seriallara baxmağa. Axşamlar telefonu əlimə alıb bəzən sosial şəbəkələrdə səhifə səhifə gəzirdim.

Bir cümə axşamı idi, saat gecə 12-yə yaxınlaşırdı. Təsadüfən bir dostumun statusunda oyunla bağlı bir link gördüm. Dostum yazmışdı ki, bu gün bir az əyləndim, özümü kazino oyunlarında sınadım. Mən əvvəllər heç bir qumar saytına girməmişdim, amma maraq məni yedi. Niyə yox, dedim. Axı hər halda yatmayacağam, niyə baxmıram? Sayt açıldı, rəngarəng oyunlar, slot maşınlarının işıqları, canlı dilerlər... Hər şey çox cazibədar görünürdü. Bir müddət sadəcə gəzdim, qaydaları oxudum. Sonra qeydiyyatdan keçdim. Elə bildim ki, sadəcə marağımı ödəyəcəyəm, bir-iki dəfə ""spin"" edib bağlayacağam.

Amma ilk dəqiqələrdə hər şey düşündüyümdən fərqli oldu. Kiçik bir məbləğ yatırdım - 20 manat. Elə bildim, bu pulu uduzsam, sadəcə bir filmə bilet almamış olaram, heç nə itirmərəm. İlk oyunum klassik slot oldu. Üç dəfə təzələnən barmaqlarım ekranda gördüyüm simvolları izləməyə çalışırdım. Birdən ekranda səkkizlərin və yeddi kimi əlamətlərin kombinasiyası peyda oldu. Səslər eşidildi, balans artdı. 20 manat 80 manat oldu! O an ürəyim döyünürdü. Mən bütün günü işdə müştəriləri razı salmağa çalışırdım, bir dəqiqəliyə heç nə etmədən pul qazanmışdım. Əlbəttə, bu, böyük bir qələbə deyildi, amma hiss olduqca xoş idi: yorğunluğumu unutdum, özümü gənc və riskli hiss etdim.

Bir neçə gün keçdi. Bu dəfə dostum mənə yazdı ki, saytda aksiya var, depozitlə bağlı bonuz verirlər. Mən yenə girib bir az oynadım. Amma bu dəfə əsas məqsədim pul qazanmaq deyildi, sadəcə o müddətdə işdən sonra özümü necə yaxşı hiss etdiyimi xatırlamaq idi. Axşamlar bu mənim kiçik ""çıxış yolum"" oldu. İşdə stress yığılanda, evə gəlib bir müddət oyunlara baxmaq, bəzən qazanmaq, bəzən sadəcə baxmaq - bu mənə emosional rahatlıq verirdi.

Bir gün yoldaşım Ruslan mənə dedi ki, o da bəzən oynayır, amma həmişə sayta giriş problemi ilə üzləşir. Dedim ki, mən nəsə hiss etmirəm, amma bir dəfə sayt açılmadı, xəbərləri araşdırdım. Məlum oldu ki, regionda məhdudiyyətlər var, amma hər zaman güzgü saytlarından və ya yenilənmiş keçidlərdən istifadə etmək mümkündür. Ruslana dedim: ""Axtar, mostbet güncel giriş hansıdır, oradan daxil ol, hər şey işləyəcək"". O da mənə sonra dedi ki, həqiqətən də rahat girdi, heç problem olmadı. Bu məni sevindirdi - dostuma faydalı ola bildim.

Amma ən böyük dərsimi başqa cür aldım. Özümə qayda qoydum: hər oyun üçün müəyyən saat ayırıram və o saat bitəndə dayanıram. Bir gün isə əlimdə olan puldan 30 manat ayırıb oynamağa başladım. Qələbələr oldu, məğlubiyyətlər oldu, amma bir anda balansımda 200 manat gördüm. Əvvəlki hissədə mən qazandıqca daha çox danışmaq istəyirdim, amma bu dəfə özümü tutdum. Dedim: ""Elnur, bu sənin üçün bir sınaqdır - sən bir oyunçusan və oyunu bitirə bilərsən"". Və həqiqətən də, pulu çıxardım. 200 manat mənim üçün böyük bir məbləğ idi. Bu pulla anama hədiyyə aldım və qalanını bir dostumla kafedə oturub yedik. O gün özümə və öz iradəmə güvəndim.

Mən bu təcrübədən sonra anladım ki, onlayn kazino həm də özünü tanımaq üçün bir fürsətdir. Bəzi insanlar deyir ki, qumar pis işdir, amma hər şey insanın özündən asılıdır. Mən heç vaxt üçün pulu axıtmaram, heç vaxt borc götürüb oynamaram. Oyun mənim üçün əyləncədir, bir növ xəyallar dünyasıdır və mən oradan çıxanda gerçəkliyə qayıdıram. Bu dünyada qazanmaq və ya uduzmaq var, amma əsas odur ki, özünü idarə et. Hətta kiçik qazanclar da insana sevinc verə bilər, məni bu sevincdən məhrum etmirəm.

Bəzən axşamlar yenə girirəm, bəzən dostlarıma mostbet güncel giriş mövzusunda məsləhət verirəm. Məncə, bu, artıq həyatımın kiçik bir parçasıdır. Təbii ki, mən hər kəsə tövsiyə etmirəm, amma bilirəm ki, özünə nəzarət edən insan üçün onlayn kazino sadəcə maraqlı bir hobbi ola bilər. Mənim ən böyük qələbəm 200 manat deyil, öyrəndiyim sərbəst buraxma qabiliyyətidir. Bir oyunu bitirə bilmək, geri çəkilməyi bacarmaq - bu, həyatda da lazımdır. Mən bu gün özümə qürurla baxıram: nəyisə qazandım, nəyi isə sadəcə yaşadım. Və bilirəm ki, sabah yeni bir gün, yeni oyunlar, yeni qələbələr olacaq - amma ən əsası, mən özümlə dostam.