7.2.3 - Εμφάνιση της εικόνας στο υπόβαθρο

Η "φόρτωση" μίας εικόνας είναι μια εύκολη διαδικασία και χρειάζεται μόνο μία γραμμή κώδικα. Η εντολή θα "φορτώσει" ένα αρχείο που ονομάζεται background.jpg, θα το αποθηκεύσει σε μία μεταβλητή με όνομα  background_image και θα το μετατρέψει σε ένα τύπο με τον οποίο η Pygame μπορεί να δουλέψει πιο εύκολα. Το αρχείο background.jpg πρέπει να είναι τοποθετημένο στον ίδιο φάκελο με το αυτόν που βρίσκεται το πρόγραμμα, αλλιώς ο υπολογιστής δεν θα το βρει:

background_image = pygame.image.load("background.jpg").convert()


Η "φόρτωση" της εικόνας πρέπει να γίνει πριν την κύρια επανάληψη του προγράμμανος. Παρόλο που θα ήταν εφτικτό να την φορτώσουμε στην κύρια επανάληψη, αυτό θα προκαλούσε την συνεχή ανάγνωση της από το σκληρό δίσκο. Αυτό είναι εντελώς αχρείαστο. Απαιτείται να την φορτώσουμε μόνο μία φορά όταν το πρόγραμμα αρχίζει. 

Για να εμφανίσουμε την εικόνα χρησιμοποιούμε την εντολή blit.

screen.blit(background_image, [0, 0])


Κάντε λήψη του βασικού προτύπου της pygame από εδώ και αποθηκεύστε το μέσα στα έγγραφα στο φάκελο Module7.2 με όνομα game7.4.2

Στη γραμμή 19 τοποθετήστε τη πρώτη γραμμή που φορτώνει και μετατρέπει την εικόνα για το υπόβαθρο και στην γραμμή 47 αντικαταστήστε την υπάρχουσα εντολή με την παραπάνω εντολή blit.

Το τελικό πρόγραμμα μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.

Αν το πρόγραμμα σας εμφανίζει κάποιο μήνυμα λάθους ελέξτε αν το έχετε αποθηκεύσει στον ίδιο φάκελο με το αρχείο background.jpg.

Αλλιώς πατήστε το πλήκτρο και διορθώστε το λάθος.