8.1.1 - Edpy

Μέχρι τώρα χρησιμοποιούσαμε τετράγωνα εικονίδια για να προγραμματίσουμε το ρομπότ edison. Τώρα θα συνδυάσουμε την ρομποτική με την Python.

Πατήστε πάνω στο σύνδεσμο για το Edpy, εδώ και ανοίξτε την Εφαρμογή Edpy

 

edpy

Documentation

Σε αυτό το παράθυρο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πεδίο αναζήτησης για να ψάξετε στην τεκμηρίωση, εντολές - παραδείγματα που ταιριάζουν με την αναζήτηση σας θα εμφανιστούν στο παράθυρο.

Recently Opened

Αυτό το παράθυρο περιέχει μία λίστα με τα προγράμματα που ανοίξατε πρόσφατα.

Examples

Αυτό το παράθυρο περιέχει μία λίστα με παραδείγματα τα οποία μπορείτε να επιλέξετε και ανοίξετε στην περιοχή προγραμματισμού.

Programming Area

Εδώ τοποθετείτε τον κώδικα σε Python για τον έλεγχο του ρομπότ Edison.

Check Code

Όταν το επιλέγετε ο κώδικας ελέγχεται για λάθη. Αν βρεθούν λάθη ένα μήνυμα θα εμφανιστεί στο παράθυρο εξόδου του μεταγλωττιστή στο κάτω μέρος της οθόνης, παρέχοντας λεπτομέρειες για τα λάθη.

Program Edison

Όταν το επιλέξετε, το τρέχων πρόγραμμα μεταφορτώνεται στο ρομπότ Edison, υπό την προυπόθεση ότι το ρομπότ είναι έτοιμο να προγραμματιστεί.

Compiler Output

Εδώ εμφανίζονται τα λάθη που θα ανιχνευτούν όταν πατήσετε το κουμπί “Check Code”. Αν δεν υπάρχουν λάθη θα δείτε το μήνυμα: “There are no errors in your code.” Η Διαδικασία κατά την οποία η Python θα μετατρέψει τον κώδικα που γράψατε, σε εντολές κατανοητές από το ρομπότ ονομάζεται "μεταγλώττιση του κώδικα”.

Line help

Αυτό το παράθυρο εμφανίζει βοήθεια σχετική με εντολή που βρίσκεται κάτω από τον κέρσορα σας.