8.1.3 - Δοκιμαστικό πρόγραμμα - Test Program

Επιλέξτε το "test program" από το παράθυρο Examples στα αριστερά.

Το δοκιμαστικό πρόγραμμα μοιάζει με αυτό:

#-------------Setup---------------- import Ed Ed.EdisonVersion = Ed.V2 Ed.DistanceUnits = Ed.TIME Ed.Tempo = Ed.TEMPO_MEDIUM #--------Your code below----------- while True: Ed.PlayBeep() Ed.LeftLed(Ed.OFF) Ed.RightLed(Ed.ON) Ed.Drive(Ed.SPIN_RIGHT, 5, 350) Ed.TimeWait(20, Ed.TIME_MILLISECONDS) Ed.PlayBeep() Ed.LeftLed(Ed.ON) Ed.RightLed(Ed.OFF) Ed.Drive(Ed.SPIN_LEFT, 5, 350) Ed.TimeWait(20, Ed.TIME_MILLISECONDS)

Το Edison εξετάζει μία γραμμή κάθε φορά και εκτελεί την εντολή που υπάρχει σε αυτή τη γραμμή. Κενές γραμμές ή γραμμές με σχόλια αγνοούνται

Κάθε μία από αυτές τις γραμμές καλεί κάποια εντολή ενσωματωμένη στο Edison. Μπορείτε να εξερευνήσετε κάθε μία από αυτές αυτές τις εντολές αναζητώντας πληροφορίες για αυτές στο παράθυρο τεκμηρίωσης "Documentation".

Στην Python, οι εντολές μπορεί να δέχονται παραμέτρους οι οποίες περνάνε σε αυτές για την περιγραφή της χρήσης της εντολής. Για παράδειγμα, η εντολή Ed.RightLed() δέχεται μία παράμετρο που διευκρινίζει αν το LED πρέπει να ΑΝΑΨΕΙ (Ed.ON) ή να ΣΒΗΣΕΙ (Ed.OFF).

Η εντολή Ed.PlayBeep() δεν δέχεται κάποια παράμετρο. Στην εντολή Ed.TimeWait() υπάρχουν 2 παράμετροι – η πρώτη αφορά το χρονικό διάστημα σε δευτερόλεπτα ή χιλιοστά δευτερολέπτου για αναμονή, και η δεύτερη παράμετρος αφορά τη μονάδα μέτρησης του χρόνου (χιλιοστά δευτερολέπτου ή δευτερόλεπτα).

Σαν άσκηση, βρείτε πόσες παραμέτρους δέχεται κάθε μία από τις ακόλουθες εντολές:

  • Ed.PlayBeep()
  • Ed.TimeWait()
  • Ed.LeftLed()
  • Ed.DriveRightMotor()