Ημέρα 4 - Ενότητα 2 - Βιβλιοθήκες 3D Εκτύπωσης και αποθετήρια

Μετά την ολοκλήρωση αυτής της ενότητας ως εκπαιδευόμενοι θα μπορείτε να:

  • περιγράφετε τι είναι ένα αποθετήριο τρισδιάστατης εκτύπωσης
  • κάνετε αναζητήσεις μέσα σε αποθετήρια 3D εκτύπωσης για να βρείτε μοντέλα
  • κατεβάζετε τρισδιάστατα μοντέλα για να τα εκτυπώσετε

Κεφάλαιο 5.1 - Βρείτε το σωστό 3D μοντέλο για τις ανάγκες σας

Δεν χρειάζεται πάντα να σχεδιάζετε και να μοντελοποιείτε τα δικά σας αρχεία για 3D εκτύπωση. Ένας άλλος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε τον εκτυπωτή σας 3D είναι ο εντοπισμός και η λήψη υπαρχόντων μοντέλων από το Internet. Υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες που φιλοξενούν μοντέλα. Ενώ ορισμένα αποθετήρια μπορούν να χρεώνουν κάπια ποσά για την εκτύπωση των αρχείων τους, πολλά άλλα παρέχουν μοντέλα που είναι ελεύθερα να χρησιμοποιηθούν. Απλά θυμηθείτε να ευχαριστήσετε τον δημιουργό και να γνωρίζετε ότι ενδέχεται να υπάρχουν επιπλέον άδειες που σχετίζονται με το αρχείο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τους περιορισμούς πριν από τη χρήση.

Στα δύο προτεινόμενα αποθετήρια, youmagine και thingiverse ψάξτε για 3D αντικείμενα που επιθυμείτε να εκτυπώσετε για το ρομποτάκι Edison.

Η διαδικασία είναι απλή. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μηχανή αναζήτησης του thingiverse, δίνοντας κάποια λέξη κλειδί. Κατόπιν κατεβάζετε το συμπιεσμένο αρχείο, αποσυμπιέζετε το αρχείο .STL που βρίσκεται στους φακέλους του συμπιεσμένου αρχείου στην κάρτα SD σας και είστε έτοιμοι να εκτυπώσετε 3D το μοντέλο σας στον εκτυπωτή 3D χρησιμοποιώντας την κάρτα SD που χειριστήκατε προηγουμένως.


https://fiu-assets-2-syitaetz61hl2sa.stackpathdns.com/static/use-media-items/24/23794/full-1152x835/56703a51/Thingiverse%201.png?resolution=0