Πώς λειτουργεί το Blynk

Το Blynk σχεδιάστηκε για το Διαδίκτυο των Πραγμάτων. Μπορεί να ελέγχει υλικό από απόσταση, μπορεί να εμφανίζει δεδομένα αισθητήρων, μπορεί να αποθηκεύει δεδομένα, να το απεικονίζει και να κάνει πολλά άλλα όμορφα πράγματα.

 

Υπάρχουν τρία βασικά συστατικά στην πλατφόρμα:

  • Εφαρμογή Blynk - επιτρέπει να δημιουργήσετε εκπληκτικές διεπαφές για τα έργα σας χρησιμοποιώντας διάφορα widget που παρέχονται.

  • Εξυπηρετητής Blynk - είναι υπεύθυνο για όλες τις επικοινωνίες μεταξύ του smartphone και του υλικού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Blynk Cloud ή να δημιουργήσετεε τον προσωπικό σας Blynk server τοπικά. Είναι ανοιχτού κώδικα, μπορεί εύκολα χειρίζεται χιλιάδες συσκευές και μπορεί ακόμη και να λειτπυργήσει σε ένα Raspberry Pi.

  • Βιβλιοθήκες Blynk - για όλες τις δημοφιλείς πλατφόρμες υλικού - ενεργοποιούν την επικοινωνία με το διακομιστή και επεξεργάζονται όλες τις εισερχόμενες και εξερχόμενες εντολές.

Τώρα φανταστείτε: κάθε φορά που πατάτε ένα κουμπί στην εφαρμογή Blynk, το μήνυμα ταξιδεύει στο Blynk Cloud, από όπου μαγικά βρίσκει το δρόμο του στο υλικό σας. Λειτουργεί το ίδιο με την αντίθετη κατεύθυνση και όλα συμβαίνουν εν ριπή οφθαλμού!

 

blynk structure