Node.js - NPM

Το Node.js είναι ένα περιβάλλον JavaScript ανοιχτού κώδικα, για πολλαπλές πλατφόρμες, που εκτελεί κώδικα JavaScript και από την πλευρά του διακομιστή.

Ιστορικά, η JavaScript χρησιμοποιήθηκε κυρίως για δέσμες ενεργειών από πλευράς πελάτη. Το Node.js επιτρέπει στους προγραμματιστές να χρησιμοποιούν το JavaScript για διακομιστές που εκτελούν δέσμες ενεργειών από πλευράς διακομιστή για την παραγωγή δυναμικών ιστοσελίδων και την αποστολή τους στο πρόγραμμα περιήγησης του χρήστη.

NPM ο προ-εγκατεστημένος Node package manager για την πλατφόρμα διακομιστή Node.js.Εγκαθιστά τα προγράμματα Node.js από το μητρώο npm, οργανώνοντας την εγκατάσταση και διαχείριση προγραμμάτων Node.js τρίτων μερών.

Γιατί χρειαζόμαστ Node και npm;

Αυτά τα περιβάλλοντα είναι ήδη εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας. Για να την επαληθεύσετε, ανοίξτε το Terminal και γράψτε node -v ή npm -v. Οι εκδόσεις του node ή του πακέτου npm εμφανίζονται στην οθόνη σας ως αποτελέσματα αυτών των εντολών.
Θα χρησιμοποιήσουμε το npm για να εγκαταστήσουμε διαφορετικές βιβλιοθήκες (π.χ. Bootstrap), για να ξεκινήσουμε τους τοπικούς διακομιστές για να παρακολουθήσουμε τον κώδικα, να δημιουργήσουμε αρχεία κ.λπ.

Δεν χρειαζόμαστε βαθιά κατανόηση αυτών των οικοσυστημάτων, αλλά αν θέλετε να μάθετε περισσότερα ακολουθήστε τους δεσμούς.

Exercise

  1. What version of node and npm does your computer have?

Solution:

node version: v8.11.1
npm version: 5.6.0