Diş həkimi kreslosunda uduş

Diş həkimi kreslosunda uduş

by fredmor dmor -
Number of replies: 0

Diş həkiminə getməyi heç vaxt sevməmişəm. O səs, o iy, o qazma – hər şey məni dəli edir. Amma həmin gün çarəm yox idi. Dişim ağrıyırdı, üç gündür yata bilmirdim. Nəhayət, qərar verdim. Klinikaya yazıldım. Gəldim, oturdum gözləmə otağında. Qarşımda iki nəfər var idi. Hər biri təxminən iyirmi dəqiqə. Mənim növbəmə qədər vaxt var idi.

Nə edim? Telefonu çıxartdım. İnstaqram, Facebook – hamısı bitmişdi. Xəbərlər – darıxdırıcı. Birdən yadıma düşdü ki, bir dostum həftələr öncə bir şey tövsiyə etmişdi. O vaxt maraqlanmamışdım. İndi isə vaxt var idi. Axtardım, tapdım. Adı sadə idi – mostbet. Qeydiyyatdan keçdim. Bir dəqiqə çəkmədi. Sonra hansı oyunu seçəcəyimi bilmirdim. Çox seçim var idi.

Gözləmə otağında qapı açıldı, bir xəstə çıxdı, digəri içəri girdi. Mən hələ də telefonuma baxırdım. Nəhayət, sadə bir slot seçdim. Makaralar fırlandı. İlk fırlama – heç nə. İkinci – 12 manat. Üçüncü – 9-a düşdü. Qapı yenə açıldı, növbəti xəstə getdi, mənim növbəm yaxınlaşırdı. Mən oynamağa davam etdim. Dördüncü fırlama – 11. Beşinci – 14. Altıncı – birdən ekranda rənglər dəyişdi. Səs başladı. Balans 14-dən 53-ə qalxdı.

Həmin anda həkim köməkçisi qapını açdı: "Sizin növbəniz". Mən telefonu bağladım, kresloya oturdum. Ağrı, qazma səsi, dişin təmiri – heç biri vecimə deyildi. Çünki beynimdə təkcə 53 manat var idi. mostbet mənə bu günü xilas etmişdi. Dişim təmir olundu, pul qazandım. Həkim dedi: "Siz çox cəsursunuz, heç səslənmədiniz". Mən gülümsədim. Bilmirdi ki, mənim fikirlərim başqa yerdədir.

Klinikadan çıxandan sonra telefonumu açdım. Balans hələ də 53 manat idi. Yarısını çıxartdım. 26 manat banka. Qalan 27 ilə oynamağa davam edə bilərdim, amma qərar verdim ki, bu gün yetər. Evə gəldim, arvadıma dedim. O da güldü. "Deməli, diş ağrısı sənə pul qazandırdı" dedi. Həqiqətən, qəribə dünyadır.

Həmin gündən sonra mostbet mənim telefonumda qaldı. Həftədə bir neçə dəfə oynayıram. Həmişə eyni qayda ilə: depozit 10-15 manat, vaxt yarım saatdan çox deyil. Udursam – üzülmürəm, qazanıramsa – sevinirəm, amma qazancımın yarısını dərhal çıxarıram. Bu sadə riyaziyyat mənə bir ayda 310 manat qazandırdı. Böyük rəqəm deyil, amma xoşdur. Xüsusilə də gözlənilməz vaxtlarda.

Bir gün işdə fasilə zamanı yenə mostbet açdım. Həmkarlarım gördülər. "Nə oynayırsan?" – soruşdular. "Əyləncə" – dedim. Onlar güldülər. Biri dedi: "Orada uduzacaqsan". Mən cavab verdim: "Mən uduzmuram, qazanıram". Onlar inanmadı. Mən də israr etmədim. Hər kəs öz təcrübəsindən danışır. Mən öz təcrübəmdən danışıram. Və bu təcrübə müsbətdir.

İndi üç aydır oynayıram. Hələ də eyni qaydalarla. Heç vaxt böyük uduzmamışam. Heç vaxt əsəbləşməmişəm. Çünki mən mostbet-ə bir əyləncə kimi baxıram, iş kimi yox. İşimdən pul qazanıram, oyundan isə bəzən bonus alıram. Bu bonuslar yığılır, bank kartıma köçür, xoş gün üçün qalır.

Keçən həftə həmin diş həkiminə yenə getdim. Nəzarət yoxlaması üçün. Kresloda oturarkən telefonuma baxdım. Bir az oynadım gözləmə otağında. Qazandım 22 manat. Həkimə girdim. Bu dəfə də qorxmadım. Çünki bilirəm ki, hər şey keçicidir. Ağrı da, qazanc da. Amma xoş xatirələr qalır. Mənim üçün bu gün də xoş xatirə oldu.

Dostlarımdan biri məndən soruşdu: "Sən niyə heç vaxt böyük uduzmursan?" Mən dedim: "Çünki mən böyük oynamıram". O başa düşmədi. Mən izah etdim: "Mən 10 manatla oynayıram. 10 manat itirsəm, çörək ala bilmirəm bir gün. Amma qazansam, həmin gün şirniyyat alıram. Mənim üçün oyun şirniyyat kimidir. Bəzən yeyirsən, bəzən yemirsən. Asılılıq yoxdur".

Bu yanaşma mənə çox kömək edir. mostbet-i açanda heç vaxt "qazanmalıyam" deyə düşünmürəm. "Əylənməliyəm" deyə düşünürəm. Pul qazanmaq bonusdur. Əsas məqsəd deyil. Bu fəlsəfə ilə yaşamaq asandır. Stress yox, təzyiq yox. Sadəcə oyun, sadəcə vaxt keçirmə, bəzən də qazanc.

Dişim artıq ağrımır. Həkim dedi ki, hər şey yaxşıdır. Mən də yaxşıyam. Telefonumda mostbet proqramı, bank kartımda əlavə pul, əhvalımda rahatlıq. Üç şey bir yerdə. Və mən bu üçlükdən razıyam. Kimsə deyər ki, qumar pisdir. Mən deyirəm ki, hər şey insanın özündən asılıdır. Ağıllı oynayanda pis heç nə yoxdur. Mən ağıllı oynayıram. Ona görə də qazanıram. Həm pul, həm də təcrübə qazanıram. Və bu təcrübəni heç kimdən gizlətmirəm. Diş həkimi kreslosunda belə. Orada başladı, hələ də davam edir. Kim bilir, bəlkə növbəti uduşum daha da böyük olar. Amma olmasa da, vecimə deyil. Mən onsuz da xoşbəxtəm. Kiçik qələbələr böyük sevinclər gətirir. Mənim üçün hər uduş böyük sevincdir. Hər uduzma isə sadəcə bir dərs. Və mən bu dərsləri sevirəm. Ona görə də oynayıram. Hələ də. Və davam edəcəm. Qaydalarla. Nəzarətlə. Və həmişə gülümsəyərək. Diş həkimində olduğu kimi.