Təyyarələr həmişə marağımı çəkib. Uşaq vaxtı pəncərədən uçan təyyarələrə baxardım, onların hardan gəldiyini, hara getdiyini düşünərdim. Sonra böyüdüm, işim yaşadığım şəhərdə oldu, təyyarələrə minmək qismət olmadı. Amma bir gün bir mobil oyun mənə təyyarəçi olmaq hissini yaşatdı. Və o hiss o qədər real idi ki, mən bir neçə dəqiqə ərzində özümü pilot kimi hiss edib, 500 manat qazandım.
Adım Ülviyyə. 29 yaş, həkiməm. Hər gün xəstələrə baxıram, dərman yazıram, diaqnoz qoyuram. İşim məsuliyyətlidir, diqqət tələb edir. Bəzən işdən sonra beynimi boşaltmalı oluram. Kimi televizora baxır, kimi kitab oxuyur. Mən isə bir gün təsadüfən yeni bir maraqlı şey kəşf etdim.
Həmin gün xəstəxanada çox yorucu bir gün idi. Ardıcıl 3 əməliyyatda iştirak etmişdim. Axşam evə gəldim, özümü yerə atdım. Telefonuma baxırdım. Birdən bir dostumun statusunu gördüm – “Mostbet aviator indir, uç və qazan”. Nə deməkdir bu? Aviator? Uçuş? Qazanmaq?
Dostuma yazdım: “Bu nədir?”. Cavab verdi: “Oyun, təyyarə uçur, sən çıxırsan. Çox həyəcanlıdır. Yüklə, görərsən”. “Mostbet aviator indir” yazdım axtarışa. Sayta girdim. Aviator oyununu açdım. Qaydaları oxudum – sadə idi. Təyyarə uçur, solda əmsal böyüyür. Sən çıx düyməsini basırsan. Vaxtında çıxmasan, təyyarə gedir, pul da gedir.
Balansıma 20 manat atdım. Qərar verdim: mərc 2 manat. Birinci mərc. Təyyarə qalxdı. 1.2, 1.5, 1.8 – çıxdım. 3.6 manat qazandım. Balans 22.6. İkinci – 2 manat. Təyyarə 2.0 – çıxdım. 4 manat. Balans 26.6. Üçüncü – 2 manat. Təyyarə 2.5 – çıxdım. 5 manat. Balans 31.6. Dördüncü – 2 manat. Təyyarə 1.5 – çıxdım. 3 manat. Balans 34.6.
On mərcdən ibarət seriyanı 20 manatdan 65 manata çatdırdım. Sonra dayandım. Həyəcanlı idi, amma ağıllı olmalı idim.
Ertəsi gün yenə oynadım. “Mostbet aviator indir” etdiyim üçün təyyarə həmişə yanımda idi. Bu dəfə 30 manat atdım. 2 manatlıq mərclər. Birinci seriya – 30-dan 48-ə. İkinci seriya – 48-dən 72-yə. Üçüncü seriya – 72-dən 110-a. Dördüncü seriya – 110-dan 165-ə. Beşinci seriya – 165-dən 200-ə. Altıncı seriya – 200-dən 280-ə. Yeddinci seriya – 280-dən 350-yə. Səkkizinci seriya – 350-dən 420-yə. Doqquzuncu seriya – 420-dən 500-ə.
Düz 500 manat. İki gündə. Kiçik mərclər, intizam, səbr. Və bir az da bəxt. “Mostbet aviator indir” – bu sadə yükləmə mənə 500 manat qazandırmışdı.
Həmin gün axşam işdən çıxanda həmkarım Nərgizə dedim: “Nərgiz, bu gün sənə bir sürprizim var”. “Nə?” – soruşdu. “Axşam yeməyinə aparıram” – dedim. “Maaş günü deyil ki?” – güldü. “Qazandım” – dedim. “Mostbet-də, aviator oynayaraq”. İnanmadı, telefonumu göstərdim. Gözləri böyüdü. “Ülviyyə, sən dəlisən?” – dedi. “Dəli yox, şanslı” – cavab verdim.
Axşam gözəl bir restoranda yemək yedik. Nərgizlə gülüşdük, danışdıq, xatirələri yada saldıq. 80 manat xərcləndi. Qalan pulu ağıllı xərcləməli idim. 200 manat banka – təcili ehtiyat. 100 manat anama. 50 manat xəstəxanadakı xəstələrə şirniyyat almaq üçün. 50 manat özümə – kitablar. Və 20 manat da balansda saxladım oyun üçün.
Xəstəxanada xəstələrə şirniyyat paylayanda onların sevincini görməyə dəyərdi. Biri dedi: “Həkim xanım, siz niyə belə yaxşı adamsınız?”. Güldüm. “Bəxtim gətirdi, o bəxti sizinlə bölüşürəm” – dedim.
O gündən sonra “mostbet aviator indir” mənim üçün bir vərdiş oldu. Amma qaydalarla. Həftədə bir dəfə, maksimum 20 manat. Yalnız aviator oynayıram, başqa oyunlara getmirəm. Çünki aviator mənə uçuş hissini yaşadır. O təyyarə, o əmsal, o düymə. Və hər dəfə çıxanda hiss edirəm ki, həyatda vaxtında düzgün qərar vermək nə qədər önəmlidir.
İndi işimdə daha diqqətliyəm, daha səbrliyəm. Aviator mənə öyrətdi ki, bəzən ən yaxşı qərar vaxtında çıxmaqdır. Nə tez, nə gec. Məhz vaxtında. Xəstələrə də belə yanaşıram – diaqnozu vaxtında qoymaq, dərmanı vaxtında yazmaq. Həyatda hər şey vaxtında olmalıdır.
Bir gün Nərgiz soruşdu: “Ülviyyə, sən hələ də o aviatoru oynayırsan?”. “Bəli” – dedim. “Qazanırsan?” – soruşdu. “Bəzən bəli, bəzən xeyr. Amma uduzanda da üzülmürəm” – cavab verdim. “Niyə?” – soruşdu. “Çünki uduzmağı da öyrəndim” – dedim. “Və uduzmaq da bir dərsdir”.
Bu gün həyatımda hər şey yaxşıdır. İş, ailə, dostlar. Və kiçik bir həvəs – aviator. Telefonumu açıram, təyyarəni buraxıram göyə, bir neçə dəqiqəliyinə pilot oluram. Bəzən qazanıram, bəzən uduzuram. Amma hər dəfə həyəcanlanıram. Çünki bilmirəm təyyarə nə vaxt uçacaq, nə vaxt çıxmalıyam. Bu qeyri-müəyyənlik mənə həyatı xatırladır. Həyat da aviator kimidir – vaxtında düzgün qərar verməsən, hər şey itə bilər. Vaxtında çıxsan, qazana bilərsən.
Mən vaxtında çıxmağı öyrəndim. Və bu mənim ən böyük qələbəmdir. 500 manat yox, öyrəndiyim dərs. Sağ ol, aviator. Sağ ol, mostbet aviator indir. Sağ ol, uçuş. Bu gün də xoşbəxtəm. Və sabah yenə uçacağam. Amma bu dəfə daha təcrübəli, daha ağıllı, daha intizamlı. Çünki əsl qələbə udmaq deyil, udmağı bilməkdir. Mən bilirəm. Və bu mənə qalır.