Чи змінюється сприйняття географії, якщо користуватися оновленими підручниками для 9 класу?

Чи змінюється сприйняття географії, якщо користуватися оновленими підручниками для 9 класу?

by Zaffza Amorrik -
Number of replies: 2

Чи змінюється сприйняття географії, якщо користуватися оновленими підручниками для 9 класу? Минулого року мій племінник скаржився, що в старому підручнику все так сухо описано, ніби мапи з минулого століття, а він просто не міг уявити ті країни. Тепер у новому виданні більше сучасних прикладів, і я помітив, як він почав сам розповідати про кліматичні зміни. Цікаво, чи це справді впливає на дітей загалом, чи просто в нього такий вік? Хтось пробував порівнювати?

In reply to Zaffza Amorrik

Re: Чи змінюється сприйняття географії, якщо користуватися оновленими підручниками для 9 класу?

by doukas loksan -

А от у нас вдома теж було схоже, коли син перейшов на свіжі матеріали. Раніше географія асоціювалася з нудними фактами, а тепер з'явилося більше про реальні проблеми сучасності, як урбанізація чи екологія. https://dumka.top/Serednya-ta-starsha-shkola-5-11-kl допомогла мені знайти підходящі варіанти, і я бачу, що дитина стала цікавішою до уроків. Не те щоб підручник все змінив, але точно додає свіжості в сприйнятті, особливо коли приклади з життя, а не тільки таблиці. Мені здається, це робить предмет ближчим.

In reply to doukas loksan

Re: Чи змінюється сприйняття географії, якщо користуватися оновленими підручниками для 9 класу?

by Dorrofanb Korrill -
Колись у дитинстві мапи в школі здавалися статичними, а зараз з новими підходами в освіті все ніби оживає через актуальніші деталі. Помічаю, як учні частіше згадують глобальні теми в розмовах, хоча раніше такого не було. Просто спостерігаю за цим процесом навколо.