Μια προσέγγιση εστιασμένη στη ζήτηση δίνει προτεραιότητα στις ανάγκες του χρήστη δεδομένων έναντι του εκδότη δεδομένων.

Τα ανοιχτά δεδομένα που επικεντρώνονται στη ζήτηση επιτρέπουν επίσης μια σειρά επιπλέον πλεονεκτημάτων

Εκπαίδευση με τα ανοιχτά δεδομένα

Τα δεδομένα, όχι μόνο τα ανοιχτά δεδομένα, αποτελούν πλέον βασική πτυχή της εργασίας πολλών ανθρώπων. Ωστόσο, δεν έχουν όλοι τις δεξιότητες που απαιτούνται για τη διαχείριση, τον καθαρισμό και την ερμηνεία δεδομένων.

Τα ανοιχτά δεδομένα δημιουργούν ευκαιρίες για αύξηση του επιπέδου γνώσης δεδομένων στο εργατικό δυναμικό αυξάνοντας την ευαισθητοποίηση του κοινού για τις δεξιότητες δεδομένων.

  • Ενεργοποίηση της καινοτομίας με ανοιχτά δεδομένα

Τα ανοιχτά δεδομένα αποτελούν βασικό παράγοντα ανοιχτής καινοτομίας.

Το άνοιγμα των δεδομένων μπορεί να ενθαρρύνει τα άτομα ενός οργανισμού να επικοινωνούν μεταξύ τους και με εξωτερικές ομάδες.

Το Plume Labs, μια γαλλική εκκίνηση, συνδυάζει ανοιχτά δεδομένα σχετικά με την ποιότητα του αέρα με προηγμένη παρακολούθηση και οπτικοποιήσεις για να παρέχει τους πιο πρόσφατους δείκτες ατμοσφαιρικής ρύπανσης για 18 ευρωπαϊκές πόλεις

Δείτε το παράδειγμα του  Plume Labs

  • Ενίσχυση της επιχειρηματικότας με τα ανοιχτά δεδομένα

Για τις επιχειρήσεις, το άνοιγμα δεδομένων μπορεί να βελτιώσει τις σχέσεις με τους καταναλωτές και να ανοίξει νέα κανάλια πελατών.

Η Thomson Reuters άνοιξε τα δεδομένα αναγνωριστικών της για να κάνει τα δεδομένα που κατέχει να εντοπιστούν, να έχουν εύκολη πρόσβαση και χρήση.

Μεταβείτε στον ιστότοπο της Thomson Reuters

  • Τα ανοιχτά  δεδομένα ως παράγοντας αλλαγής

Τα ανοιχτά δεδομένα έχουν τη δυνατότητα να επιφέρουν αλλαγές μέσα στις κοινωνίες.

Για παράδειγμα, η ελβετική κυβέρνηση διαπίστωσε ότι το άνοιγμα των δεδομένων ασφάλειας των μεταφορών έδωσε στους ανθρώπους μεγαλύτερη σαφήνεια σχετικά με τα ατυχήματα. Η χαρτογράφηση αυτών των πληροφοριών δίνει στους ανθρώπους έναν πιο διαδραστικό τρόπο αλληλεπίδρασης με τα δεδομένα.

  • Τα ανοιχτά δεδομένα ως υποστηρικτής της κοινότητας

Τα ανοιχτά δεδομένα βοηθούν τις κοινότητες να επικοινωνούν μεταξύ τους.

Το mySociety δημιούργησε το FixMyStreet, το οποίο επιτρέπει στους κατοίκους να μοιράζονται προβλήματα με την τοπική τους περιοχή ως ανοιχτά δεδομένα και να δημιουργούν κοινές λύσεις.

Μετάβαση στο  FixMyStreet


Last modified: Thursday, 11 March 2021, 1:07 PM