Όταν φροντίζετε και σκέφτεστε να δημιουργήσετε κάτι, όπως να γράψετε μια ανάρτηση ιστολογίου ή να τραβήξετε μια φωτογραφία, είστε κάτοχος αυτής της εργασίας και έχετε συγκεκριμένα δικαιώματα, που περιγράφονται παρακάτω.

Εάν έχετε ιδιοκτησία ενός έργου και κάποιος άλλος θέλει να το χρησιμοποιήσει, πρέπει να ζητήσει την άδειά σας. Οι άδειες  είναι ο τρόπος με τον οποίο δίνετε ρητά σε κάποιον άλλο άδεια να χρησιμοποιεί αυτήν την εργασία.

Μπορείτε να  μεταβιβάσετε  αυτήν την ιδιοκτησία, πράγμα που σημαίνει ότι κάποιος άλλος τώρα κατέχει την εργασία σας και έχει τα δικαιώματα που σχετίζονται με αυτήν. Συνήθως η σύμβαση εργασίας σας θα δηλώνει ότι η εργασία που κάνετε ως μέρος της εργασίας σας μεταφέρεται αυτόματα στον οργανισμό σας, για παράδειγμα.

Μπορείτε επίσης να  παραιτηθείτε από  τα δικαιώματά σας, που θέτει το έργο στον δημόσιο τομέα και σημαίνει ότι οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει ό, τι θέλει με αυτό.

Τι σας ανήκει;

  • έχετε  πνευματικά δικαιώματα  για έργα ( περιεχόμενο ) που δημιουργείτε και τα οποία είναι αυθεντικά για εσάς, όπως κείμενο που γράφετε ή φωτογραφίες που τραβάτε

Last modified: Thursday, 4 March 2021, 1:32 PM