Οι οργανισμοί που δημοσιεύουν περιεχόμενο ή δεδομένα με ανοιχτή άδεια συχνά ανησυχούν ότι αυτό μπορεί να επιτρέψει στους χρήστες να αντιγράψουν επίσης την επωνυμία τους.

Η επωνυμία σας πρέπει να προστατεύεται μέσω  εμπορικού σήματος . Ένα εμπορικό σήμα περιορίζει τον τρόπο με τον οποίο άλλα άτομα χρησιμοποιούν το λογότυπο ή το όνομα της εταιρείας σας. Θα έχετε επίσης πνευματικά δικαιώματα στο λογότυπο.

Αν και το εμπορικό σήμα σας θα σας προστατεύσει, εάν το λογότυπό σας έχει ενσωματωθεί σε κάποιο περιεχόμενο που διαθέτετε για άδεια χρήσης, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το λογότυπο δεν καλύπτεται ρητά από αυτήν την άδεια, καθώς συνήθως θέλετε να θέσετε επιπλέον περιορισμούς σχετικά με τη χρήση του (όπως η προσαρμογή του).

Για παράδειγμα, εάν έχετε συντάξει μια αναφορά που περιλαμβάνει το λογότυπό σας και θέλετε να εκχωρήσετε άδεια για το περιεχόμενο της αναφοράς με την άδεια Creative Commons Attribution, θα μπορούσατε να πείτε:

Το κείμενο, οι αριθμοί και οι πίνακες σε αυτήν την αναφορά παρέχονται βάσει άδειας  Creative Commons Attribution 4.0 International . Τα λογότυπα και άλλα εμπορικά σήματα δεν καλύπτονται από αυτήν την άδεια.


Last modified: Thursday, 4 March 2021, 1:34 PM