Ορθογώνια και ελλειπτικά εργαλεία επιλογής

Ο ρόλος του εργαλείου επιλογής ορθογωνίου -  Rectangle Selection tool είναι να επιλέγει ορθογώνιες περιοχές του ενεργού στρώματος - active layer.

Ο ρόλος του εργαλείου επιλογής ελλειψοειδούς- Ellipse Selection tool είναι να επιλέξετε τόσο κυκλικές όσο και ελλειπτικές περιοχές από μια εικόνα / ενεργό στρώμα.

Το πλήκτρο Shift 

Πατώντας το πλήκτρο Shift μετά την εκκίνηση της επιλογής σας, ενεργοποιείται η επιλογή Fixed. Εάν κρατάτε πατημένο το Shift έως ότου τελειώσετε την επιλογή, το προκύπτον σχήμα επιλογής θα είναι ένα τετράγωνο ή ένας κύκλος (ανάλογα με το χρησιμοποιούμενο εργαλείο επιλογής).

Όταν έχετε ήδη κάνει μια επιλογή και ξεκινήσετε μια νέα, εάν πιέσετε το πλήκτρο Shift πριν ξεκινήσετε τη νέα επιλογή, η προκύπτουσα επιλογή θα προστεθεί στην υπάρχουσα επιλογή.

Στον δείκτη του ποντικιού εμφανίζεται ένα "+".

Το πλήκτρο Ctrl  

Αν πιέσετε το πλήκτρο Ctrl μετά την εκκίνηση της επιλογής σας και κρατήσετε πατημένο το Ctrl μέχρι να τελειώσετε, θα αλλάξετε το κέντρο της επιλογής σας. Πιο συγκεκριμένα, αντί να χρησιμοποιηθεί η γωνία ως κέντρο, θα χρησιμοποιηθεί το σημείο εκκίνησής σας.

Όταν έχετε ήδη κάνει μια επιλογή και ξεκινήσετε μια νέα, εάν πατήσετε το πλήκτρο Ctrl πριν ξεκινήσετε τη νέα επιλογή, η προκύπτουσα επιλογή θα αφαιρεθεί από την υπάρχουσα επιλογή.

Στον δείκτη του ποντικιού εμφανίζεται ένα "-".

Τα πλήκτρα Shift + Ctrl 

Πατώντας αυτά τα πλήκτρα πριν ξεκινήσετε την επιλογή σας δημιουργείται η τομή της προκύπτουσας επιλογής με την υπάρχουσα επιλογή.