Color picker- Color selection

Επιλογέας χρώματος - Color picker

Το εργαλείο επιλογής χρωμάτω Color Picker Tool χρησιμοποιείται για να ταυτοποιήσετε οποιοδήποτε χρώμα θέλετε από μια εικόνα που έχετε ανοίξει στο Gimp. Για να επιλέξετε ένα χρώμα, απλά κάντε κλικ στην περιοχή της εικόνας που την περιέχει και γίνεται το ενεργό χρώμα του δείκτη του δείκτη του ποντικιού.

Color selection

Το εργαλείο Fuzzy Select (Magic Wand) χρησιμοποιείται για την επιλογή συνεχόμενων περιοχών των layer/image με βάση την ομοιότητα χρώματος. Κατά τη χρήση, είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε το σωστό σημείο εκκίνησης.

Το εργαλείο Select by Color tool έχει σχεδιαστεί για να επιλέγει περιοχές μιας εικόνας που βασίζονται στην ομοιότητα χρώματος. Είναι πολύ παρόμοιο με το εργαλείο Fuzzy Select ("Magic Wand"). Ωστόσο, έχουν μια σημαντική διαφορά.  Το  Select by Color tool, επιλέγει οποιαδήποτε περιοχή εικόνας που έχει σημαντική ομοιότητα χρώματος με το εικονοστοιχείο που κάνατε κλικ, σε αντίθεση με το εργαλείο Magic Wand που επιλέγει μόνο τις συνδεδεμένες περιοχές.

Ο δρομέας Threshold  ορίζει την περιοχή των χρωμάτων που θα επιλεγούν όταν κάνετε κλικ στο αρχικό σημείο, πριν το σύρετε: όσο υψηλότερο είναι το όριο, τόσο μεγαλύτερο είναι το εύρος χρωμάτων και επομένως η επιλογή.

Με την επιλογή  the selected by μπορείτε να επιλέξετε ποια από τα κόκκινα, πράσινα ή μπλε στοιχεία της εικόνας θα χρησιμοποιήσει το GIMP για τον υπολογισμό της ομοιότητας.

Ας χρησιμοποιήσουμε αυτά τα εργαλεία για να αλλάξουμε τον μπλε ουρανό της εικόνας.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο του βίντεο στη διεύθυνση: courseGimp>xcfFiles>image60.xcf

Exercise

  1. Ανοίξτε το αρχείο "image60.xcf" στο φάκελο "courseGimp> xcfFiles" με το Gimp και αποθηκεύστε το ως exersice11.2.03.xcf στον φάκελο "courseGimp>exercises".
  2. Ανοίξτε το  "Hue- Saturation tool".
  3. Τροποποιήστε και αποθηκεύστε το αρχείο. Η νέα, βελτιωμένη εικόνα πρέπει να φαίνεται όπως η παρακάτω εικόνα:

Λύση: